Pagina's

zaterdag 17 januari 2015

Starten met Art Journal

Ik maak al een lange tijd kaarten en dan de laatste jaren vooral scrapkaarten. Onlangs ben ik mij gaan verdiepen in mixed media. Ik vind dit erg inspirerend. Het is zo leuk om te zien hoeveel kanten je op kan door diverse technieken met elkaar te combineren. Ik kijk dan ook graag naar mixed media creaties.... maar ik vind het natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan haha.

Nu heb ik er over nagedacht om te starten met een artjournal... maar ja... hoe begin je en wat is het precies....
Een artjournal is een visueel dagboek. Je illustreert dus in wijze de verhalen in plaats van te schrijven. Nu kan ik niet zo best tekenen dus wil ik graag aan de slag met foto's en plaatjes uit tijdschriften en verder van alles gebruiken wat ik tegenkom of maak. En diverse soorten inkt en verf gebruiken net als in mixed media.
Misschien dat sommige van mijn artjournal pagina's ook wel op scrap zullen lijken doordat ik ook foto's wil gebruiken.

Ik heb in ieder geval veel zin in dit dagboek. Ik denk erover om van elke twee weken een pagina te maken met wat ik heb meegemaakt, gezien, gelezen of gedaan heb. Dat wordt dus notities maken in mijn agenda....

Om te beginnen heb ik nagedacht over wat voor soort artjournal ik wil maken... in wat voor map... en doe ik dan losse bladen of in een schetsboek...? Uiteindelijk, na wat gekeken te hebben op pinterest, heb ik gekozen voor een oud boek.


Ik lijm dan twee pagina's aan elkaar om het wat steviger te maken en vervolgens haal ik er twee pagina's uit om wat ruimte te creëren, want door relief en embelishements zal het boek toch wat dikker worden.
Tussen de pagina's plak ik een strook schilderstape. Dit doe ik om het boek wat steviger te maken.... het is immers een oud boek. De pagina's bewerk ik eerst met gesso en ga dan aan de slag met papier, verf en inkt.


Ik heb een facebookpagina waar al mijn creaties te zien zijn https://www.facebook.com/pages/Art-Cards-by-Maartje/258119837730862. En nu heb ik dit blog aangemaakt zodat ik wat meer foto's kan laten zien en er bij kan schrijven. En ik hoop dat ik anderen ook kan inspireren door te starten met een artjournal of met mixed media.
Natuurlijk komen er ook foto's van mijn artjournal op mijn facebookpagina. Vind je het leuk om mijn dagboek te volgen ... word dan volger van dit blog en like mijn facebookpagina om nog meer creaties te zien!

Groetjes Maartje

8 opmerkingen:

 1. Super leuk idee Maartje.
  Ben heel benieuwd naar de eerste resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Ankie!
  De eerste pagina is al klaar maar moet nog op de foto :)
  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend Maartje!!
  Ik ben benieuwd en ga je blog graag volgen!

  Groetjes Giny
  www.gibaswenskaarten.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je volger bent geworden Giny! En dank je wel, ik vind het ook best spannend.
  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel goed gevonden om zo een oud boek te gebruiken. Ga zeker je artjournal volgen. Zie hier nog geen knopjes staan maar je staat bij mijn favorieten!

  liefs Tielke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes. Je zult zien hoeveel plezier je hieraan gaat beleven. Alles kan, niets mislukt. Je kunt je lekker uitleven in je journal.

  Gr. GZ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank Tielke! Leuk dat je me gaat volgen. In de zijbalk zou wel iets moeten staan om de site te kunnen volgen.... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @gerrittina dank je wel, ik ben net begonnen maar vind het al erg leuk om te doen. Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen